LAATSTE BERICHTEN ONTSPANNING MASSAGE WEETJES MUST READ BIJ KLACHTEN

Hoe Stretchen Helpt Bij Spierontspanning.

Feb 08, 2024

Nonaccentusmassage_Spierontspanning_Blog_Nieuwerkerkaandenijssel

Stretchen is een goede en fijne manier om je spieren te onderhouden naast jouw massagetherapie. Het helpt niet alleen de spieren te onderhouden en sterker te maken, maar zorgt voor die vaak zo nodige spierontspanning.


In ons vaak hectische leven kan het gemakkelijk zijn om vast te komen te zitten in een vicieuze cirkel van stress en spanning. Zeker ook in je lijf kan dit ervaren worden in je spieren. - Dan kom je natuurlijk gezellig langs bij Nonaccentus. 😁 - Gelukkig is er nog een eenvoudige, maar krachtige manier om deze spanning los te laten tussen jouw massagebehandelingen door. Stretching.


Waarom zou je stretchen tot een routine maken?


Stretching is niet alleen goed voor flexibiliteit en mobiliteit, maar het kan ook een effectieve manier zijn om spierontspanning te bevorderen en stress te verminderen. Laten we eens kijken naar hoe stretching precies helpt bij spierontspanning en waarom het een waardevolle toevoeging kan zijn aan je dagelijkse routine.


Voordelen van Regelmatig Stretchen op een rij:


Verhoogde Bloedcirculatie: Wanneer je stretcht, stimuleer je de bloedcirculatie naar de spieren. Dit verbetert de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren, waardoor ze beter kunnen functioneren en sneller kunnen herstellen. Een betere bloedcirculatie helpt ook bij het afvoeren van afvalstoffen die zich kunnen ophopen in de spieren, wat kan leiden tot spanning en stijfheid.


Ontspanning van Spiervezels: Tijdens het stretchen worden spiervezels verlengd en gerekt, waardoor eventuele spanning en strakheid verminderen. Dit helpt bij het loslaten van knopen en verklevingen in de spieren, wat op zijn beurt de flexibiliteit verbetert en de kans op blessures verkleint. Door regelmatig te stretchen, kunnen spieren zich ontspannen en hun natuurlijke lengte terugkrijgen.


Stimulatie van het Zenuwstelsel: Stretching kan het parasympathische zenuwstelsel stimuleren, dat verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel. Door je lichaam in verschillende stretchposities te brengen, geef je een signaal aan je zenuwstelsel om te kalmeren en te ontspannen. Dit kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van kalmte en welzijn te bevorderen.


Verbeterde Houding: Veel mensen ervaren spanning en pijn als gevolg van een slechte houding, vooral bij langdurig zitten of staan. Door regelmatig te stretchen, kun je de spieren die betrokken zijn bij een goede houding versterken en flexibeler maken. Dit kan helpen om spanning en pijn te verminderen die veroorzaakt worden door een slechte houding, en het kan ook helpen om blessures te voorkomen.


Mentale Ontspanning: Naast de fysieke voordelen kan stretching ook een moment van mentale ontspanning bieden. Door je te concentreren op je ademhaling en de sensaties in je lichaam tijdens het stretchen, kun je je geest kalmeren en tot rust brengen. Dit kan een fijne afwisseling zijn in een drukke dag vol prikkels en stress.


Regelmatig stretchen is een mooie manier van zelfzorg.


Het is belangrijk om te onthouden dat regelmatig stretchen belangrijk is bij het ervaren van de voordelen van stretching. Neem de tijd om dagelijks te stretchen, bijvoorbeeld 's ochtends bij het ontwaken of 's avonds voor het slapengaan. Luister naar je lichaam en respecteer je grenzen, en vergeet niet om te genieten van de ontspannende sensaties die stretching met zich meebrengt. Met regelmatige beoefening kan stretching een waardevol onderdeel worden van je self-care routine, waardoor je zowel fysiek als mentaal kunt ontspannen en je goed kunt voelen.