LAATSTE BERICHTEN ONTSPANNING MASSAGE WEETJES MUST READ BIJ KLACHTEN

Waarom een massage bij stress?

Feb 08, 2024

Waarom een stress-reductie massage bij het ervaren van stress en spanning helpt!

Waarom_een_Massage_bij-Stress_Nonaccentusmassage_Nieuwerkerkaandenijssel

Massage heeft een helende werking

Niet alleen op de spieren, maar ook mentaal en emotioneel.


Heb jij je wel een afgevraagd hoe het kan dat een ontspanningsmassage zo goed kan helpen als je daar mensen over hoort praten? En vraag jij je af of het ook voor jou effectief kan zijn omdat je last hebt van te veel spanning en stress? Laat het mij je uitleggen in dit bericht hoe dat komt.


Een ontspanningsmassage is bijzonder effectief bij het verminderen van stress om verschillende redenen:


6 Redenen Waarom het Effectief is bij Spanning en Stress.


1. Fysieke ontspanning: Tijdens een ontspanningsmassage worden verschillende massagetechnieken toegepast om gespannen spieren los te maken en fysieke spanning in het lichaam te verminderen. Door de diepe druk en manipulatie van spieren en weefsels worden vastzittende spanningen losgelaten, waardoor het lichaam zich kan ontspannen.


2. Verbeterde bloedcirculatie: Massage stimuleert de bloedsomloop, wat resulteert in een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en organen. Dit helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en het bevorderen van herstelprocessen in het lichaam, wat kan bijdragen aan een algeheel gevoel van welzijn.


3. Verlaagde cortisolniveaus: Cortisol, ook wel bekend als het stresshormoon, wordt verminderd tijdens een ontspanningsmassage. Dit komt doordat massage de activiteit van het sympathische zenuwstelsel vermindert, dat verantwoordelijk is voor de vecht-of-vluchtreactie in stressvolle situaties. Hierdoor wordt het lichaam in een staat van diepe ontspanning gebracht.


4. Vrijkomen van hormonen: Door massage komen er hormonen vrij die heel belangrijk zijn om stress in je lijf te verminderen. Hormonen als:

· Oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Wat een geborgen en veilig
gevoel geeft.
· Dopamine, het hormoon dat voor het gevoel van geluk zorgt.
· Endorfine, wat werkt als een natuurlijke pijnstiller.


5. Stimulatie van het parasympathische zenuwstelsel: Massage activeert het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het bevorderen van rust, ontspanning en herstel in het lichaam. Dit leidt tot een verlaging van de hartslag, bloeddruk en ademhalingsfrequentie, en een toename van de spijsvertering en immuunfunctie.


6. Bevordering van ontspanning en welzijn: Naast de fysieke effecten, heeft massage ook een diepgaand effect op onze mentale gesteldheid. De aangename aanraking en de focus op het hier en nu tijdens een massage helpen om de geest tot rust te brengen en een gevoel van innerlijke kalmte te bevorderen. Dit kan helpen om stress te verminderen, angst te verlichten en een algemeen gevoel van welzijn te bevorderen.


Kortom, een massage biedt een holistische benadering van stressvermindering door zowel fysieke als mentale ontspanning te bevorderen. Het is een effectieve en natuurlijke manier om de negatieve effecten van stress op het lichaam en de geest te verminderen, waardoor je je verfrist, vernieuwd en meer in balans voelt.


Wil je eens ervaren wat een stress-reductie massage voor je kan doen? Lees dan hier meer of reserveer direct jouw plekje.


Misschien zijn deze berichten ook iets voor jou:

Ontspanning door massage.

Blessures, pech of kan het komen door stress?