MASSAGE WEETJES ONTSPANNING MUST READ BIJ KLACHTEN

Wellnessmomenten als je druk bent.

Feb 17, 2022

Wellnessmomenten_nonaccentusmassage_nieuwerkerkaandenijssel_blog

Wellness, hoe vaak boek jij een wellnessmoment?

Bij wellnessmomenten denken we vaak aan een wellnessresort, maar er zijn natuurlijk ook kleine wellnessbehandelingen. Denk aan de kapper, de schoonheidsspecialiste, massagesalon of nagelstudio. Bij een wellnessmoment kan je zelfs denken aan een wandeling op het strand of in de natuur, zoals het bos. Het gaat erom dat het een moment is waardoor jij je lijf en hoofd eens tot rust laat komen en tijd neemt om voor jezelf te zorgen.


Wellness en een drukke agenda.

Een moment voor wellness inplannen in je agenda is vaak best lastig. Een agenda puilt vaak uit met afspraken en tijd nemen voor jezelf is voor velen schaars.
Dat een dag of misschien een week in een omgeving met sauna's, zwembaden en andere wellnessfaciliteiten vaak lastig is om in een agenda in te plannen klinkt je waarschijnlijk wel bekend. Je moet er echt even tijd voor vrijmaken. Het schiet er dan ook heel vaak bij in om jezelf zo'n dag of weekend te gunnen.


Zelfs een weekendje weg, zodat je even uit de sleur bent. Uit je vertrouwde omgeving thuis en op het werk moet je echt inplannen, omdat anders een kwartaal al weer voorbij is voordat je er erg in hebt.


Belang van wellness.

Een wellnessmoment is belangrijk. Het is belangrijk, omdat het tijd is voor jezelf en je persoonlijke verzorging. We douchen, poetsen onze tanden en wassen onze haren, maar goed voor jezelf en je lijf zorgen is meer.


Wellness en je huid.

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en erg belangrijk. Het beschermd je en waarschuwt je voor gevaar. Toch nemen we onze huid pas echt serieus als we er problemen mee krijgen. Schade door de zon, allergieën, rimpels, cellulitis, striae, ze doen ons beseffen dat een gezonde huid belangrijk is. Daar staan we vaak niet bij stil tot het moment dat een huid 'problemen' geeft.


We vinden het dan naar dat de huid er niet (meer) zo uitziet als toen we jong waren. Helaas kan je weinig doen aan huid dat al beschadigd is. Je kunt er wel voor zorgen dat je huid minder kans heeft op beschadiging of dat bijvoorbeeld het krijgen van rimpels uitgesteld wordt.


Zelfvertrouwen.

De huid heeft voor veel mensen nog een belangrijke functie. Een gezonde en mooie huid hebben en behouden geeft je een vitale en gezonde uitstraling. Het zorgt ervoor dat jij je goed voelt over jezelf en vaak heeft het direct effect op je zelfvertrouwen.


Zelfvertrouwen heeft op zijn beurt weer effect op dingen die je wel en niet doet. Het heef effect op stappen die je in je leven durft te nemen. Vaak stellen we dingen uit, omdat we ze niet durven. We hebben dan niet genoeg zelfvertrouwen.


Voor jezelf zorgen waar ook verzorging van de huid van je lichaam en je gezicht bij hoort, is belangrijk om je ook lekker in je vel te voelen zitten. Letterlijk en figuurlijk.


De gevolgen van weinig relaxmomenten inplannen.

We hebben het allemaal druk. Dat is al jaren zo. Het is zelfs een tijd een hype geweest om het druk te hebben. Als er gevraagd werd; "Hoe gaat het met je?" dan antwoorden we; 'Goed hoor, maar erg druk.' Herken je dat?


Dat druk zijn erg interessant klonk een aantal jaren geleden is gelukkig wel wat op zijn retour. Bezig zijn is prima, maar druk zijn of te druk zijn is slecht voor je gezondheid. Het aantal gevallen met burn-out is de laatste10 jaar dan ook echt iets om van te schikken. We zijn niet zomaar moe, maar hebben veel psychische en lichamelijke problemen waar vaak door een dokter niet snel een specifieke oorzaak voor gevonden wordt.


Klachten, omdat je het zo druk hebt.

Klachten met de darmen, hoofdpijn en migraine, allergieën, last van pijnlijke spieren en ledematen, niet goed kunnen slapen. Er lopen heel wat mensen rond die dagelijks last hebben van dit soort klachten. Een reden voor die klachten is het alsmaar doorgaan en weinig tot geen tijd nemen voor jezelf. Jezelf rust geven.


Wat we wel doen is meer sporten en hoewel sporten goed is voor ons, is er ook een nadeel aan het sporten. Zeker als je last hebt van een burn-out. Intensief sporten zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer adrenaline aanmaakt waar je lichaam al vol mee zit als je last hebt van een burn-out.


Je maakt je lichaam dus eigenlijk alleen maar meer gestrest.

Door weinig tijd voor jezelf in te plannen verwaarloos je niet alleen je persoonlijke verzorging, maar kan er nog veel meer gebeuren. Wat er in je lijf gebeurd, zie je misschien niet, maar gebeurd wel. Denk maar eens aan mensen die altijd maar meer dan 40 uur per week werken. Zodra ze vakantie nemen of met pensioen gaan, worden ze ziek.


Relaxmomenten.

De gevolgen van het niet nemen van tijd om tot rust te komen kunnen heftig zijn.


Onder 'relaxmomenten' valt niet alleen een moment van wellness, zoals een dagje sauna. Lekker wandelen in de natuur, tijd doorbrengen met familie en sociale contacten onderhouden is heel belangrijk voor je gemoedstoestand. Het zijn ook relaxmomenten. Plan ze daarom in.


Regelmatig een afspraak maken voor wellness.

Regelmatig een afspraak maken voor jouw wellnessmoment, doe je dat?


Kijk eens terug naar de afgelopen drie maanden. Wat heb je gedaan? Ben je naar de kapper geweest of naar de schoonheidsspecialiste? Wanneer heb jij je voor het laatst eens laten masseren? Onderga je wel eens een massage?


Vaak denken we wel aan de kapper. Ook de schoonheidsspecialiste is voor veel mensen een belangrijk moment voor persoonlijke verzorging. Het nemen van een massage is niet voor iedereen een 'standaard' ritueel.


Dat is best apart en ik zal je uitleggen waarvoor.

Een massage nemen is een belangrijk wellnessmoment.

Een massage is namelijk veel meer dan de spieren in je lichaam ontspannen en onderhouden. Tijdens een massage komt heel je lichaam echt tot rust. Het zorgt ervoor dat cortisol in je lichaam wordt verlaagd en er juist hormonen worden aangemaakt, zoals oxytocine en serotonine. Deze hormonen geven je het gevoel van tevredenheid en volledige ontspanning. Er komt weer ruimte in je hoofd. Je kunt beter nadenken, je beter concentreren en voelt je rustiger. Zeker als je het erg druk hebt is een massage dan juist wat je helpt om die focus te houden. Het uitgebluste gevoel dat je kunt krijgen in drukke perioden of juist erna wordt ermee voor een groot deel voorkomen.


Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven ervoor zorgen dat hun medewerkers regelmatig een stoelmassage ondergaan. Het is een bewezen middel om het hoge ziekteverzuim wat we al jaren kennen terug te dringen.


Klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Veel klachten worden ook door het regelmatig nemen van een massage verminderd of verdwijnen zelfs. Hoofdpijn, migraine en niet in slaap kunnen komen of slecht slapen zijn daar mooie voorbeelden van. Ze zijn vaak het gevolg van alsmaar doorgaan en een teveel aan adrenaline en cortisol in je lichaam.


Een massage is dan niet zomaar iets wat je zou moeten doen, omdat je er echt aan toe bent of gewoon eens fijn vindt. Het is een van de meest effectieve wellnessmomenten die je kunt bedenken.


Hoe wellnessmomenten inplannen in je toch al drukke agenda?

Wat als je het zo drukt hebt dat tijd voor jezelf er meestal bij inschiet? Je wilt wel, maar het komt er maar niet van.


De eerste stap is een keuze maken. Zeg vaker 'ja' tegen jezelf. Dat is niet altijd even eenvoudig. Je hebt je werk, je studie, je gezin en familie. Agenda's staan vol met activiteiten waarvan je het gevoel hebt dat ze moeten. Regelmatig wellnessmomenten inplannen in je agenda is dan ook een keuze die je moet maken.


Geef jezelf prioriteit en plan in.

Naast dat jij jezelf wat prioriteit moet geven is het regelmatig inplannen belangrijk. Je maakt er dan een routine van. Zodra je gewend raakt aan die routine zal je merken wat het doet voor je gezondheid. Het is net zoals met sporten en gezond eten. Door het sporten en gezond eten te onderhouden, voel jij je goed. Het inplannen en regelmatig ervaren van relaxmomenten is niet anders. Zodra je het gewend bent, voelt het niet goed als je er een periode geen tijd voor hebt genomen.


Door regelmatig aan die wellnessmomenten te denken bij het inplannen van je agenda, wordt het een gewoonte. Een hele gezonde gewoonte waar jij je ook nog eens geweldig bij zult voelen.


Nooit meer een wellnessmoment vergeten.

Nooit meer een wellnessmoment vergeten. Dat is eenvoudiger dan je denkt. Boek na een afspraak bij de kapper, schoonheidsspecialiste of massagesalon direct weer een nieuwe afspraak. Die staat er dan al weer in voor de volgende maand. Het zorgt ervor dat je dan om die datum heen zult plannen voor andere afspraken. Dat is stukken beter dan dat je een afspraak ergens probeert tussen te proppen in je toch al drukke agenda.


Dat heeft te maken met hoe je brein werkt. Het is veel makkelijker om iets automatisch te doen, een ritme te hebben. Als je elke maand of twee maanden zo'n moment voor jezelf hebt dan ga je aar automatisch rekening mee houden. Het wordt belangrijk om niet telkens maar te verzetten.


Wellnessabonnement bij nonaccentus.

Wat nog makkelijker is, maar ook voordeliger, is het nemen van een abonnement. Wil jij die massageafspraak niet vergeten? Heb je het goede voornemen om nu eens wat meer te denken aan je eigen welzijn en gezondheid? Overweeg dan om een wellnessabonnement te nemen bij nonaccentus. Je kunt daar meer over lezen op deze pagina.


Waarom een lidmaatschap voor wellness?

Het zorgt er niet alleen voor dat je geen afspraak meer vergeet in te plannen. Je krijgt ook korting op de wellnessmassages die je in een jaar boekt. Het scheelt je dus ook in je portemonnee. Dat scheelt al gauw € 30,- / € 40,- euro. Een mooi bedrag om te besteden voor een ander wellnessmoment, zoals een afspraak bij de kapper of een bezoek aan een gezellig terras.


Heb je nog nooit eerder een massage gehad? Kom dan eens langs om het te ervaren. Dat kan al vanaf € 35,- en is heel eenvoudig te boeken via de online boekingsagenda.