LAATSTE BERICHTEN ONTSPANNING

Zelfzorg tussen massagesessies.

Feb 09, 2024

Nonaccentusmassage_Blog_Zelfzorg_tussen_Massagesessies

Zelfzorg tussen Massagesessies


In de drukte van ons dagelijks bestaan is het heel erg belangrijk voor je welzijn om momenten van ontspanning te vinden, ook tussen massagesessies door.


Hoewel massages een fantastische manier zijn om stress los te laten en te ontspannen, zijn er tal van eenvoudige en doeltreffende technieken die je dagelijks kunt toepassen om jezelf te kalmeren en het effect van je massages te verlengen.

Het is niet altijd eenvoudig om tijd vrij te maken voor jezelf. Regelmatig een massage boeken kan al een uitdaging zijn en andere vormen van zelfzorg schieten er ook vaak bij in.


Waarom is het moeilijk om tijd vrij te maken voor je eigen welzijn?


Volle agenda

Het lijkt er vaak op dat we altijd maar leven onder tijdsdruk. We hebben vaak het gevoel dat we geleefd worden door onze agenda's, verplichtingen en deadlines, waardoor het moeilijk is om tijd vrij te maken voor onszelf.


Zelfzorg niet als prioriteit te zien.

We hebben nogal eens de neiging om de behoeften van anderen boven die van onszelf te stellen. Of het nu gaat om werkverplichtingen, sociale verplichtingen of familieverantwoordelijkheden, we plaatsen vaak de behoeften van anderen voorop en vergeten soms om voor onszelf te zorgen.


Schuldgevoelens.

Sommige mensen voelen zich schuldig als ze tijd besteden aan zelfzorg. Ze zien het als egoïstisch of denken dat ze anderen in de steek laten door tijd voor zichzelf te nemen.


De gewoonte neemt het over.

We kunnen vastzitten in gewoontepatronen die ons ervan weerhouden om tijd vrij te maken voor zelfzorg. Bijvoorbeeld, als we gewend zijn om altijd bezig te zijn en nooit te pauzeren, kan het moeilijk zijn om die gewoonte te doorbreken en tijd te vinden voor ontspanning.


Perfectionisme.

Sommige mensen streven naar perfectionisme en denken dat ze altijd moeten blijven werken of productief moeten zijn. Dit kan leiden tot het negeren van de behoefte aan ontspanning en zelfzorg.


Externe druk.

Soms ervaren we druk van buitenaf, zoals verwachtingen van anderen of culturele normen, die ons ervan weerhouden om tijd vrij te maken voor zelfzorg. Dit kan voor het gevoel zorgen dat we geen toestemming hebben om voor onszelf te zorgen.


Hoewel het moeilijk kan zijn om tijd vrij te maken voor je eigen welzijn, is het belangrijk om te onthouden dat zelfzorg essentieel is voor een gezond en gebalanceerd leven. Het is niet egoïstisch, maar eerder noodzakelijk voor onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het vinden van manieren om van zelfzorg een dagelijkse routine te maken is een investering in jezelf die op de lange termijn grote voordelen kan opleveren.


Inplannen van die zelfzorg momenten.

Niet alleen massagesessies, maar ook andere vormen van zelfzorg zou je in moeten plannen. Als je in je agenda vaste momenten per week of liever nog per dag, inplant dan plan je andere activiteiten er omheen. Daar moet je wel consequent in zijn. Niet gaan schuiven met jouw tijd voor jezelf tenzij het heel erg belangrijk is en niet anders kan. Dat kost misschien wat moeite in het begin, maar zie het belang ervan in. Herhaal elke keer in je hoofd de zin: 'Nee, eerst jezelf en dan de rest!' 🧡


Gezonder door zelfzorg.

Zelfzorg heeft heel veel effect op de gezondheid, zowel fysiek als emotioneel en mentaal. Door regelmatig tijd en aandacht te besteden aan jouw eigen behoeften en welzijn zal je een gezonder en gelukkiger leven leiden.


Heb jij jouw tijd voor jezelf bij nonaccentus voor deze maand al gereserveerd? Nog niet? Pak je agenda er dan bij om die massage te reserveren.


Nonaccentusmassage_nieuwerkerkaandenijssel_blog_instagram